Werkgroep omlegging N322

Volgens de werkgroep moet de N322 verlegd worden in noordelijke richting om ruimte te creëren voor onze dorps-ontwikkeling. Het is toch te gek dat er om Almkerk-West bewoonbaar te maken een geluidsscherm van zes meter hoog nodig is, alsof er op ons platteland geen ruimte is.

Om het de politieke beleidsmakers naar de zin te maken wordt Almkerk in een “wekpot” gestopt, vanachter het glas mogen we de polder in kijken. Dit pikken we niet.!!! (citaat Adriaan Koekkoek)

Het plan dat Buro Amer over de gewenste omlegging voor ons heeft gemaakt is hier plan Amer n 322.pdf .te bekijken

De werkgroep DOP zal de gewijzigde visie naar aanleiding van de enquete in het dorpsontwikkelingsplan opnemen.

(update) 6-1-2013
De Provincie Noord-Brabant gaat eerst onderhoud uitvoeren (2013-2014). Het onderhoud is erop gericht minimaal 10 jaar mee te kunnen. Van omlegging is in die periode geen sprake.
In de Structuurvisie LHA wordt een tekstpassage opgenomen over de omlegging.

Geluidsoverlast N322
De gemeente zal gaten onderaan het geluidsscherm opvullen met grond.
De gehele toplaag van de weg wordt vervangen. Het college zal aandringen bij de provincie op onderzoek om te bepalen welk geluiddempend asfalt het meest geschikt is.