Oproep Dorpsnetwerk Almkerk-Uppel: Wie stuur jij een kaartje?

We leven met elkaar in een roerige tijd. Veel persoonlijke contacten zijn weggevallen, ook in ons dorp. Wanneer u praktische hulp nodig heeft, kunt u nog steeds contact opnemen met het Dorpsnetwerk Almkerk-Uppel. Er zijn zo’n 75 vrijwilligers beschikbaar die u graag helpen, bijv. met boodschappen doen als u de deur niet uit kunt. Maar misschien heeft u wel meer behoefte aan een praatje of een telefoontje. Neem ook dan contact op met het Dorpsnetwerk. We vragen u allen om juist ook nu uw ogen en oren open te houden in uw straat. Mist u mensen? Bel eens aan of pak de telefoon. Laten we naar elkaar blijven omkijken en laten we het ook kenbaar maken als we zelf hulp of gezelschap nodig hebben.Hulp vragen is geen teken van zwakte, maar juist van kracht!
Daarnaast hebben we bedacht dat we dorpsgenoten ook kunnen bemoedigen met een kaartje in de brievenbus. Kent u mensen in Almkerk die het momenteel moeilijk hebben? Wellicht door ziekte, quarantaine, werkloosheid, eenzaamheid, rouw, gemis… Denkt u hierbij zeker ook aan mensen die niet zijn aangesloten bij een kerk. Vraagt u dan aan deze persoon of u het adres mag doorgeven aan het dorpsnetwerk (dat is nodig vanwege de AVG-privacywet). Of misschien bent u zelf wel iemand die een kaartje kan gebruiken, dan geeft u uw eigen naam op.  Via de nieuwsbrieven van de kerken en via het dorpsnetwerk delen we deze adressen onder de leden. U heeft tot 30 november de tijd om namen en adressen in te sturen.

Contact opnemen met het Dorpsnetwerk kan via netwerk.almkerk@gmail.com of via de telefoon: 06-11873755.