Alemkerk heeft de mogelijkheid om glasvezel te krijgen. Als u zich voor 23 januari aanmeldt hoeft u geen aansluitkosten te betalen, alleen het abonnement. Dit een een eenmalioge mogelijkheid, na deze periode kost aanleggen van glasvezel minimaal 995 euro. Minimaal 35 % van de woningen moet zich aangemeld hebben om de aanleg te starten.

Hieronder kunt u een aantal voordelen vinden van glasvezel. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op http://glasvezelbuitenaf.nl of op http://glasvezelkenners.nl.

Waarom is een glasvezelaansluiting zo belangrijk voor u?

Snelle dataverbindingen “breedband” (de term voor supersnel internet) nemen een steeds belangrijkere rol in bij zaken die bepalend zijn voor de leefbaarheid. Onderwijs en de gezondheidszorg zijn twee gebieden waar je dit nu al volop ziet gebeuren. Ook de overheid gaat steeds meer gebruik maken van digitale loketten. Telecommunicatie kan een oplossing bieden voor tal van maatschappelijke vraagstukken. En zo wordt glasvezel dus van belang voor bijna iedereen. Bovendien kunnen mensen hierdoor langer en veiliger in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Glasvezel bereidt ons voor op de toekomst.

Er zijn een aantal redenen waarom supersnel internet (breedband) een prominente rol in ons leven (gaat) spelen. We beschrijven er een paar.

• Onze leefbaarheid

Ontvolking

Al jaren trekken jongeren naar de stad om daar te studeren. De meesten vinden vervolgens daar hun werk en stichten er hun gezin. Hierdoor worden er te weinig kinderen geboren op het platteland.
Breedband kan hierbij helpen. Door snelle internetverbindingen kunnen zij gemakkelijk vanuit huis werken. Ze hoeven dus niet in de hectische stad te wonen om er te werken. En hun kinderen groeien op op het veilige platteland. Deze tendens is nu al zichtbaar. De jongeren keren na hun studie terug en vestigen zich in de dorpen die aan de afslag van een snelweg liggen en waar supersnel internet via glasvezel voorhanden is.

Onze veiligheid en zorg

Senioren willen langer thuis blijven wonen, mits dat veilig kan. Supersnel internet zorgt ervoor dat mantelzorgers, zorgprofessionals en senioren met elkaar kunnen communiceren met behulp van video-communicatie waaronder zorgalarm in combinatie met bewakings-camera’s. Beeldzorg noemen zorgprofessionals dat en kan alleen maar plaatsvinden met een hoge upload snelheid van het internet wat alleen glasvezel kan bieden. De koperleidingen van Ziggo en KPN kunnen inmiddels wel redelijke download snelheden bereiken maar met deze techniek blijft de upload snelheid gemiddeld een factor 10 lager. Daarbij houden we het probleem dat je het aangeboden signaal van hun moet delen met de gebruikers in je eigen woning, je straat, je wijk en het gehele dorp. Zie o.a. deze link: https://tweakers.net/nieuws/159792/ziggo-hogere-uploadsnelheid-komt-pas-bij-docsis-31-10gbit-s.html
Het voordeel van beeldzorg is dat een zorgprofessional bijvoorbeeld minder reistijd heeft en zo meer zorgbehoevenden kan helpen. Zorg op afstand wordt dit genoemd.

• Onze bedrijven

De gemeente Altena telt veel kleine en grote industrieterreinen. In het buitengebied liggen tal van bedrijven, al dan niet met een agrarisch of toeristisch karakter. Al deze bedrijven leden dagelijks economische schade omdat internet niet goed werkt of niet snel genoeg is. Gelukkig is dit inmiddels in grote lijnen opgelost gezien de aanleg in de buitengebieden van Altena glasvezel is gerealiseerd. Elk bedrijf en particulier heeft daar moeten bijdragen in de aanleg kosten van glasvezel. Voor het mkb in onze dorpskernen wordt snel en betrouwbaar internet ook steeds belangrijker maar is voor hun onbetaalbaar wanneer zij dit zelf moeten laten aanleggen. Om meer bedrijvigheid in onze gemeente Altena te krijgen en om een gunstige vestigingsplaats te zijn voor het mkb is een supersnel glasvezelnetwerk noodzakelijk! hierop treft u ook een duidelijk vergelijking overzicht aan

• Ons onderwijs

Een student van de middelbare school zonder pc is ondenkbaar. Zonder internet kunnen deze leerlingen nauwelijks nog huiswerk maken. Maar ook de kinderen van het basisonderwijs hebben internet nodig voor hun ontwikkeling. Door de slechte kwaliteit van het netwerk kunnen kinderen in het buitengebied en in delen van de kernen hun school niet volgen. Door het trage internet moeten zij hun huiswerk bij vriendjes in het dorp gaan maken…

Kortom als uw Dorpsraad van Almkerk raden wij u sterk aan de keuze te maken voor glasvezel. Ook wanneer u nu nog niet overtuigd bent kies dan voor het meest voordelige abonnement van Caiway wat u slechts € 39,95 per maand kost voor 1 jaar is € 480. U kan dan naast het gebruik van uw Ziggo of KPN aansluiting gebruik maken van een snelle glasvezel verbinding die u naar de nabije toekomst zeker blijvend gaat gebruiken.
We krijgen nu de éénmalige kans om een glasvezelaansluiting gratis te laten aanleggen wanneer minimaal 35% van de huishoudens in Almkerk zich aanmeld. Deze kans krijgen we waarschijnlijk nooit weer. Wanneer het aantal van 35% wordt gehaald en u nu hier niet voor gekozen heeft en dit later alsnog wenst betaald u minimaal € 995!
Samengevat heeft u met uw aanmelding voor een gratis glasvezelaansluiting de enige verplichting om de overstap te maken naar een andere aanbieder of slechts één jaar een internet abonnement af te sluiten naast uw huidige abonnement van Ziggo of KPN.